Росія атакувала об’єкти критичної інфраструктури в шести областях України: яка ситуація наразі

У ніч на 8 травня війська російської федерації знову здійснили масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. За даними Міністерства енергетики пошкоджень зазанали об'єкти в шести областях.

Що відомо

В Мінеенерго повідомили, що внаслідок нічна атака була спрямована на енергетичну інфрастуруктуру в Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

Ворог не припиняє своїх спроб позбавити українців електричної енергії. Це знову масована атака на нашу енергетику, – заявив міністр Герман Галущенко.

За його словами, атаковані об'єкти виробляють та передають електроенергію. Наслідки атак наразі уточнюють, проте енергетики вже розпочали роботу з їх ліквідації.

Ворог має намір позбавити нас можливості виробляти та передавати електроенергію в достатній кількості, – додав міністр, закликаючи громадян обмежити використання електроенергії, особливо у ранкові та вечірні години.

Раніше голава Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров також повідомив про удари по об'єктах критичної та цивільної інфраструктури.

Є руйнування. На щастя, поки що без постраждалих, – зазначив Федоров.

Таку ж інформацію озвучили в Укренерго, вказавши, що об'єкти розподілу й генерації отримали пошкодження.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment