Заморозки ширяться по території України: прогноз погоди на 8 травня у Дніпрі

Найближчої ночі заморозки ймовірні на півночі та заході України. У ніч на 9-те травня та в ніч на 10-те травня заморозки поширяться на більшу частину території України, окрім південної частини.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що завтра вдень в Україні температура повітря коливатиметься в межах +13+18 градусів, на крайньому півдні та на Закарпатті місцями +20+22 градуси.

Антициклон із північного заходу Європи відсуває опади з нашої території, тому дощі на півдні та сході затримаються лише найближчої ночі, а вдень 8-го травня та впродовж 9-го травня переважатиме повсюди суха погода.

У Києві найближчої ночі +2+5 градусів, на околицях можливі заморозки, завтра вдень +13+15 градусів. Дощів не передбачається.

Свіжа погода протримається до кінця тижня, на Провідну неділю в Україні буде помірно тепло, +15+20 градусів, 12-го травня переважно без опадів, хіба вдень невеликий дощ пройде місцями в північних областях України.

Прогноз погоди у Дніпрі

Ввечері вівторка, 7 травня, у Дніпропетровській області погіршилась погода. Синоптики попередили про небезпечні та стихійні метеорологічні явища. Вже у найближчі години очікується початок грози. Злива йтиме до кінця дня, а також вночі середи, 8 травня.

Рівень небезпечності – І, жовтий. Про повідомляють в Дніпропетровському регіональному центрі з гідрометеорології.

Окрім того, вночі та вранці 9 травня у Дніпропетровській області можливі заморозки на поверхні ґрунту – від -2 до 0 градусів. Рівень небезпечності – перший, жовтий.

Загалом у середу, 8 травня, у Дніпрі буде сонячно. За прогнозами синоптиків, вночі та зранку можливий дощ. Вітер вночі буде західним, а впродовж дня – північним.

Швидкість вітру – до 4 – 5 метрів на секунду, з поривами до 9 – 11 метрів за секунду.

Вночі вологість повітря становитиме 79 – 82%, вранці — 56 – 74%, протягом дня — 27 – 36%, а ввечері — 27 – 41%. О шостій ранку стовпчики термометрів показуватимуть +8 градусів. О 12:00 температура повітря підвищиться до 13 градусів вище нуля, а о 15:00 – до 15 градусів тепла. Увечері, близько 21:00, на термометрах побачимо 13 градусів зі знаком «плюс».

Схід сонця очікується о 5:08, а захід — о 20:04. Атмосферний тиск складатиме від 753 до 760 міліметрів ртутного стовпчика.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment