На Великдень в Україні прогнозують дощі, грози та заморозки: якою буде погода у Дніпрі 5 травня

5 травня внаслідок надходження холодної повітряної маси з районів Баренцевого моря та Нової Землі, у більшості областей України очікується прохолодна погода, переважно без опадів. На Півночі та Сході цієї ночі можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі. Похолодання практично не торкнеться тільки жителів західних областей. Там збережеться комфортна тепла погода зі слабким вітром та місцями невеликим дощем на Великдень.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогнозуэться мінлива хмарність. Без опадів, вдень у північній частині, на Закарпатті та в Карпатах місцями невеликий короткочасний дощ, гроза.

Вітер північно-східний з переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-8° тепла (у східних, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях 1-6° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-3°); вдень 17-22° тепла, у західних областях до 25°.

Попередження про небезпечні метеорологічні явища по Україні

Вночі 5 травня у східних, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях на поверхні ґрунту заморозки 0-3°. І рівень небезпечності, жовтий.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 5 травня

Буде ясно. Без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура по області вночі 2-7°, на поверхні ґрунту заморозки 0-2°, вдень 17-22° тепла, в м. Дніпро вночі 4-6°, вдень 18-20°.

Попередження про небезпечні метеорологічні явища. 5 травня по всій території Дніпропетровській області вночі та вранці очікуються заморозки на поверхні ґрунту 0-2°. Рівень небезпечності 1 (жовтий).

Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища. 5 – 6 травня по території Дніпропетровській області очікується надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment