Якою буде погода на Великдень в Україні: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

Синоптики розповіли, на які "сюрпризи" чекати від погоди в Україні на вихідних, 4-5 травня. Зокрема, на Великдень традиційно можливий дощ, щоправда, не в усіх регіонах.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на синоптикиню Наталку Діденко, прогноз "Укргідрометцентра" та начальника Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василя Гринчака.

У Страсну суботу окремі дощі можуть пройти переважно у південній частині України, на заході.

"А ось саме на Великдень, в ніч буде без опадів в Україні. Вранці дощі пройдуть в Криму. А вдень, 5 травня, короткочасні дощі, можливо з грозами, пройдуть на півночі, на заході і крайньому півдні", – розповіла вона.

Що стосується температури повітря, то 5 травня буде досить комфортно в межах +18…+24 градусів.

"Можливо дещо свіжіше повітря буде на узбережжях морів, +17…+19 градусів", – попередила синоптик.

Детальний прогноз на вихідні в Україні

Зазначимо, що згідно з прогнозом "Укргідрометцентру", 4 травня дощі ймовірні у Криму. На решті території України без опадів, але хмарно. Найхолодніше вночі буде на сході та південному сході та частково в центрі:

  • у межах +4…+2 (на крайній півночі, на Луганщині);
  • +3…+5 градусів – у Харківській, Полтавській, Чернігівській, Сумській областях;
  • +4…+6 градусів – у Донецькій;
  • трохи тепліше – +6…+8 градусів в Дніпропетровській та Кіровоградській областях з частковим переходом на центр;
  • +7…+9 градусів переважно у західних і частково у центральних;
  • на решті території України в межах +10…+12 градусів.

Вдень температура повітря буде одноріднішою. Холодніше на півночі та сході, в межах +13…+15 градусів, на півдні та в центрі +18…+20 градусів, а найтепліше – на заході +23..+25.

У неділю, на Великдень, 5 травня, в Україні місцями вночі буде ще холодніше, ніж на день раніше. Наприклад, на крайньому сході, в Луганській області, в межах +1..+3 градусів. Загалом картина вночі буде тією ж, на заході вночі найтепліше, до +12 градусів, як і вдень, максимально до +24. Навіть у Криму на Великдень удень буде холодніше, максимально до +19.

Щодо опадів, то 5 травня вони пройдуть місцями, причому з грозами. Дощі очікуються у Сумській, Чернігівській, Київській (у тому числі й у Києві), Житомирській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях.

Похолодання після Великодня

Самим теплим днем, враховуючи найближчу перспективу можна вважати сьогоднішній день, 3 травня. Бо, як розповіла Діденко, вже із 8 травня в багатьох областях України загалом похолоднішає. А у ніч на 9 та 10 травня на півночі, заході та в центральних областях навіть ймовірні заморозки.

Нагадаємо, що раніше синоптики попереджали про заморозки в Україні і 4-5 травня. Явищу навіть встигли присвоїти жовтий рівень небезпеки. Враховуючи мінливість погоди, не виключено, що нічні "плюси", особливо на сході, можуть у ці дні все ж таки докотитися і до невеликих "мінусів", ймовірніше на поверхні грунту.

Прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

У Дніпрі великодні вихідні будуть теплими, проте вночі очікуються заморозки.

Начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак запевнив, що великодні вихідні будуть теплими. 4-го травня на Дніпропетровщині очікується ясна погода без опадів, температура повітря вночі – 4-9 градусів тепла.

“Проте на поверхні ґрунту подекуди можливі заморозки до -2, вдень – 15-20 градусів тепла”, – уточнив синоптик.

Схожа погода, за словами Гринчака, збережеться і 5-го травня. Вночі очікується від 2 до 7 градусів тепла на поверхні ґрунту, можливі заморозки, і вдень від 17 до 22 градуси тепла.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment