Євробачення 2024: де та коли дивитися перший півфінал

У вівторок, 7 травня, відбудеться перший півфінал “Євробачення-2024”. О 22:00 у Мальме зберуться представники 15 країн, які будуть змагатися за фінал. Від України під пʼятим номером виступить дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria”.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Суспільне.Культура.

Телеканал Суспільне Мовлення забезпечить пряму трансляцію “Євробачення” на кількох платформах:

  • Телебачення. Пряму трансляцію першого півфіналу “Євробачення-2024” можна буде побачити на телеканалі Суспільне Культура. Коментуватиме шоу Тімур Мірошниченко.
  • Цифрові платформи: сайт Суспільне Культура; сайт Суспільне Євробачення;

Голосування у півфіналі розпочнеться після виконання останньої пісні і триватиме приблизно 15–25 хвилин. Глядачі матимуть можливість віддати свої голоси за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows. Зокрема, через цей додаток можна буде голосувати з країн, які не беруть участь у конкурсі.

Також із країн, які не беруть участь у конкурсі, можна проголосувати через спеціальний сайт. Голосування для таких глядачів розпочнеться після закінчення трансляції другої генеральної репетиції обох півфіналів напередодні ввечері та завершиться на початку прямого ефіру.

У півфіналах можуть голосувати лише глядачі тих країн, які беруть участь у відповідному півфіналі. Тобто в Україні можна віддати свої голоси лише 7 травня. У першому півфіналі зможуть проголосувати глядачі з Німеччини, Швеції та Великої Британії, а у другому — з Франції, Італії та Іспанії.

Кожен глядач може проголосувати до 20 разів за представників країн, які йому подобаються.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment