США тимчасово дозволили розрахунки з російськими підсанкційними банками

Мінфін США дозволив здійснювати операції з російськими банками, включаючи ВТБ, "Центробанк", "Сбербанк" та "Альфа-банк" для розрахунків у сфері енергетики. Згідно з ліцензією, виданою американським міністерством, заборона на операції знята до 1 листопада 2024 року.
Серед банків, які отримали тимчасову ліцензію, названо банки "Открытие", "Совкомбанк", Росбанк, ВЕБ.РФ, банк "Зенит" і банк "Санкт-Петербург".
У постанові міністерстві пояснили, що пов'язаними з енергетикою будуть вважатися трансакції, що стосуються видобутку, виробництва, переробки, зрідження, транспортування або купівлі нафти та інших енергоресурсів, включаючи ЗПГ, деревину, вугілля та уран. Ліцензія також дозволяє трансакції з російськими банками, пов'язані з виробництвом, постачанням або обміном енергією будь-якими способами.
США почали вводити санкції проти російських фінансових інститутів з 2022 року, на початку якого Москва розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну.
Copyright (c)2024 RFE/RL, Inc. Використовується з пропозицією Radio Free Europe/Radio Liberty, 1250 Connecticut Ave NW, Ste 450, Washington DC 20036.

Ще новини

Leave a Comment