Поезія, яка застигла в камені: у Дніпрі будуть новий величезний ЖК «TOPOL TOWN», – ФОТО

У Дніпрі повним ходом йде будівництво нового ЖК «TOPOL TOWN», на житловому масиві «Тополя – 1», в районі Запорізького шосе. Роботу над цим проєктом розпочали ще перед повномасштабним вторгненням.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Проект ЖК «TOPOL TOWN» виконав архітектор Віктор Корольов з ТОВ «Каркас Дніпро».

"Ми не просто прагнули створити проект нового житлового комплексу – ми хотіли оспівати нашу любов до людини. Архітектуру прийнято називати «музикою, яка застигла в камені» — але ми сприймаємо архітектуру, швидше, не як музику, а як поезію.

Використання найсучасніших будівельних матеріалів у проекті ЖК «TOPOL TOWN» – це один із найважливіших елементів нашого сприйняття архітектури як поезії", – пояснив він.

Конструкція споруди передбачає використання залізобетону, а стіни плануються з газобетону.

Будівля ЖК складатиметься з трьох секцій, висота кожної з них буде становити 16, 20 та 22 поверхи. У житловому комплексі заплановано розмістити 513 квартир різного планування: від однокімнатних до трикімнатних з індивідуальним опаленням. Крім житлових приміщень, також передбачено комерційні простори.

На території комплексу планується облаштувати підземний і відкритий паркінг, дитячий і спортивний майданчики, над якими буде навіс у вигляді вітрил.

Майбутній ЖК будують на фоні міського пейзажу та навколишньої природи.

"Ми постаралися зробити все можливе для того, щоб майбутні мешканці ЖК повною мірою змогли відчути зв’язок людини з місцем її проживання, тобто «дух місця» (той самий «genius lосi», в існуванні якого були переконані ще давні римляни – прим.ред.), пишність і щедрість якого посилює первісна стихія, втілена в річці Дніпро, що протікає неподалік, і одній з балок, що вибагливо порізали місто в усіх напрямках", – розповів Корольов.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment