Telegram відновив роботу заблокованих напередодні чат-ботів

Українські офіційні розвідувальні Telegram-боти, що допомогали боротися з окупантами були заблоковані ввечері 28 квітня. Та вже вони повернулися Відкрити можна розробки СБУ, ГУР, Мінцифри, а також низку «моніторингових».

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Деякі українські експерти і військові заявили, що рішення керівництва месенджера може бути пов'язане із попередніми заявами української влади про необхідність заборони Telegram, а також з тиском фсб.

Одразу після неочікуваного блокування ботів ГУР і СБУ ряд реальних акаунтів, а також ботів почали намагатися пояснити це критикою проти Telegram.

«Дивний приклад стокгольмського синдрому. Щось на зразок пояснення введення російських військ потребою захисту російськомовних», — написав депутат від «Голосу» та голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

Він пояснив, що українській владі вдалося знайти рішення щодо блокування російської пропаганди в Telegram. Це могло не сподобатися російським спецслужбам, які могли змусити Telegram «заблокувати те, що пов’язане з військовими діями в Україні».

«Логічно очікуючи, що частина суспільства сприйме це не як атаку з боку російських спецслужб, а за принципом „не варто було критикувати“. Дуже легко прораховується», — додав нардеп.

Він додав, що для зв’язку з ГУР, СБУ та іншими спецслужбами є альтернативні канали. Наприклад, ГУР має канали у Signal і WhatsApp. Попередньо їх повернули завдяки реакції Мінцифри.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment