У Дніпрі модульні укриття перетворилися на туалети, смітники та розвагу для вандалів, – ФОТО

Сьогодні вдень у Дніпрі довго тривала повітряна тривога. Лунали вибухи і зберігалась загроза балістики. Робочий день, вулиці переповнені людьми, стоять модульні залізобетонні укриття, що можуть врятувати від уламків. Але повноцінно заважає користуватися ними відсутність культури і вандалізм деяких верств населення.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Багато залізобетонних укриттів розмалювали зовні підлітки. Це не так страшно, як те, що твориться всередині – там деякі справляють потребу. Таке помітили сьогодні на вул. Титова.

Те, що люди залишають пляшки та сигаретні бички в укриттях це також не так страшно, як купи смердючого сміття та мотлоху.

"Кожна споруда облаштована біотуалетом, урною для сміття та лавками для сидіння всередині, підключена до світла. Їх щоденно прибирають комунальники. Щодо біотуалету, то його комунальники обслуговують через день, а двічі на тиждень його миють. Також за потреби всередині приміщення обробляють усі поверхні для ліквідації неприємного запаху", – розповів директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради Олексій Самілик.

Гірше ніж занедбані недобросовісними людьми укриття, можуть бути тільки пошкоджені вандалами. Вони бездумно псують конструкції, які створенні для безпеки. Вони ламають двері, розграбовують електрику, щитки. Потім їх ремонтують комунальники за бюджетні кошти.

Днями в черговий раз постраждало залізобетонного укриття по вул. Набережна Заводська, 137-Д. Воно розраховане на 20 людей. Тут відсутнє освітлення, покажчик аварійного виходу. Також вандали вирвали пандус.

«Це вперше, коли вандали викрали пандус у мобільному укритті. Випадки вандалізму у Дніпрі саме в укриттях є для нас великою проблемою. Усього постраждало близько 50 укриттів. Цьогоріч ми змогли відновити освітлення у 7 укриттях на загальну суму 90 тис. грн. Тож, користуючись нагодою, звертаємося до дніпрян з проханням дбайливо ставитись до міського майна. Адже все це для вашого комфорту та безпеки», — сказав Самілик.

Зазначимо, що на сьогодні у Дніпрі встановлено 123 захисні залізобетонні споруди в районі зупинок громадського транспорту та в районі масових скупчень людей. У 2022 році було встановлено 36, у 2023 — ще 87 (з них на позиціях військових — 36 шт.).

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment