Циклон зі Скандинавії несе в Україну заморозки, вітер та грози: якою буде погода у Дніпрі 16 квітня

У вівторок, 16 квітня, в Україні спостерігатимуться сильні температурні контрасти. Місцями на заході температура не підніметься вище +12°…+15°, а на південному сході водночас буде літня спека +26°…+29°. Також на заході та півночі України пройдуть дощі, місцями опади будуть сильними, а на решті території буде сухо.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Хмарно з проясненнями. В Україні, крім півдня, короткочасні дощі, подекуди з грозами, в Карпатах та на Прикарпатті місцями значні дощі.

Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, у південно-східній частині місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 9-14°, у північній частині 5-10°; вдень на півдні, південному сході країни та Кіровоградщині 24-29°, на решті території та узбережжі морів 17-22°, у більшості західних та північних областей 13-18°.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 16 квітня

По області: мінлива хмарність. Вночі невеликий короткочасний дощ, місцями гроза, вдень без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 9-14°, вдень 23-28°.

По місту Дніпро: мінлива хмарність. Вночі невеликий короткочасний дощ, гроза, вдень без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 11-13°, вдень 25-27°.

Україну суне циклон із Скандинавії

Протягом наступних семи днів погодні умови очікуються нестійкими, з коливаннями температури повітря, атмосферного тиску, а також дощами у супроводі гроз та поривчастим вітром.

В результаті зміни синоптичних процесів над більшою частиною Європи, погода в нашій країні прогнозується більш нестійкою та вологою порівняно з першою половиною місяця. Циклонічна діяльність та активізація атмосферних фронтів на тлі зниженого тиску призведе до випадання дощів, особливо у західних та північних областях.

Температура повітря розподілиться країною вкрай нерівномірно. Південно-східні регіони продовжать перебувати в аномально теплій повітряній масі, тоді як на західні та північно-західні області України пошириться досить холодне повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова. Тому в другій половині тижня тут не виключені заморозки як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі. Візуально такі температурні контрасти добре помітні на прогностичній карті середньої аномалії температури повітря у Східній Європі на період з 15 по 22 квітня.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment