Окупанти знищили Трипільську ТЕС: український постачальник електроенергії втратив 100% генерації

У ніч проти 11 квітня російські ракети повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію, яка знаходиться на Київщині. Це чорний день в історії «Центренерго».

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на пресслужбу компанії.

Унаслідок сьогоднішньої масованої атаки, знищено всю генерацію «Центренерго».

"Добре, що всі наші, хто був під час обстрілів на зміні – живі. Але нам дуже болить", – йдеться в повідомленні.

Сталася масштабна пожежа у турбінному цеху. На підприємстві тривають роботи по локалізації вогню. Наразі пожежа частково погашена.

Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

«Масштаби руйнувань – жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний – ми з ним справимось», – заявив голова наглядової ради ПАТ «Центренерго» Андрій Гота.

Всі служби працюють в посиленому режимі. Залучено максимальну кількість техніки. Енергетики та всі служби оперативно відреагували на наслідки, перепідключили мережу, завдяки чому всі мешканці Київщини наразі зі світлом.

Мер міста Українки Олександр Туренко, де розташована ТЕС, закликав місцевих жителів щільно зачинити вікна аби не дихати шкідливими продуктами горіння, зробити запаси води та зарядити усі електропристрої. Також попросив реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Ще в липні 2023 року компанія повідомляла, що на 100% виконала роботи з облаштування засобами фізичного захисту Трипільської ТЕС і на 70% – Зміївської.

"Фізичний захист критично важливих елементів об’єктів ТЕС від падіння уламків ракет, непрямих атак БПЛА та інших ушкоджень виконується шляхом влаштування штучних захисних споруд навколо них", – писали на сайті "Центренерго".

22 березня 2024 року повністю знищили Зміївську ТЕС у Харківській області, а 25 липня 2022 року російські війська окупували Вуглегірську ТЕС на Донеччині.

Сьогодні була ще одна страшна ніч для української енергетики. Через тероризм росії, гігант енергетичного сектору втратив втратило 100% генерації.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment