Пошкоджено ТЕС ДТЕК та введено аварійні відключення: наслідки масованої атаки по енергетиці України

Зранку 11 квітня армія рф здійснила масовану атаку по Україні, застосувавши понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів. Частину цілей вдалося збити. Обійшлося без загиблих та постраждалих, але дуже пошкоджено енергетику. Дронами та ракетами атаковані об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Фахівці вже працюють над усуненням наслідків.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Обстріляно дві теплоелектростанції ДТЕК. Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків та відновлення роботи обладнання. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

В яких саме областях, не уточнюється. Але найскладніша ситуація в Харківській області, де ворог завдав лише понад 10 ракетних ударів по самому Харкову.

"Країна-терористка намагається знищити інфраструктуру Харкова та залишити місто в темряві. Наразі вже є перебої з електрикою в області – понад 200 тисяч абонентів Харківщини залишилися без електропостачання. Метрополітен працює тільки як укриття", – повідомив заступник керівника офісу президента Олексій Кулеба.

Фахівці, місцева та обласна влада працюють, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки атаки. 3 06:31 на Харківщині введені графіки аварійних відключень.

В інших регіонах обмеження споживання не застосовувались. Але є пошкодження енергооб'єктів:

  • Київщина. росіяни атакували об'єкт критичної інфраструктури. Пожежа. Перебої з електрикою.
  • Львівщина. Крилаті ракети різного класу та БПЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури. Це обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція.
  • Запорізька область. Атаковано об'єкт критичної інфраструктури.
  • Одещина. Пожежа на енергооб'єкті через падіння уламків дронів.

Також були вибухи на Рівненщині, Миколаївщині, Херсонщині, Черкащині, Хмельниччині, Дніпропетровщині та в Чернівецькій обл.

Понад 200 рятувальників від ночі працюють на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу, ще понад сотня слідчих, криміналістів та вибухотехніків.

Рятувальники готові оперативно розгорнути мобільні генераторні станції. На базі пожежно-рятувальних частин та підрозділів поліції працюють Пункти Незламності – з електроенергією та доступом до мережі. Поблизу місць ліквідації обстрілів може бути обмежений рух транспорту. На щастя, за оперативними даними, внаслідок сьогоднішньої атаки минулося без загиблих та потерпілих.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment