Не варто переплачувати: названо 5 бюджетних продуктів, які цілком замінюють дорогі “суперфуди”

Деякі адепти здорового харчування запевняють, що корисний раціон неможливий без певного набору продуктів-суперфудів, які містять багато вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів та мінімум калорій.

Проте насправді "суперфуд" – це маркетинговий термін, який допомагає продавати, а багатьом продуктам з цього переліку можна знайти гідні альтернативи, які будуть не менш корисними, але набагато дешевшими.

Які модні і дорогі продукти мають бюджетні та не менш корисні для здоров'я аналоги, пише 5692.com.ua.

М'ясо індички

Цей вид м'яса вважається чудовим дієтичним продуктом, проте, як показують дослідження, він не допоможе знизити рівень холестерину. Ті, хто обирає птицю, і ті, хто харчується червоним м'ясом, мають однаковий рівень холестерину. А сосиски чи ковбаса з індичатини взагалі не рекомендуються через високий вміст натрію.

Тому індичку цілком можна замінити більш дешевою курятиною.

Ананас

Це один з найпопулярніших "суперфудів", який буквально став легенда дієтології. Найбільше він цінується за вміст бромелаїну. Але найбільше цієї речовини містять стебла і стрижні плода, які ми викидаємо. У разі консервування вся користь ананаса зовсім пропадає.

Краще замінити ананас на ківі, який містить подібна до бромелаїну речовину актинідин і теж сприяє схудненню.

Шпинат

Як виявилось нещодавно, користь шпинату була переоцінена в 10 разів. Тому насправді ця зелень не є рекордсменом за вмістом заліза. Припускають, що в описі продукту просто не там поставили кому, унаслідок чого всі перебували в упевненості, що в шпинаті 35, а не 3,5 мг заліза на 100 г. Крім того, рослина містить щавлеву кислоту, яка перешкоджає засвоєнню заліза.

Тому замість нього краще купувати звичайну капусту, яка за вмістом вітамінів дуже близька до шпинату.

Авокадо

Міцно закріпив за собою репутацію суперпродукту авокадо, який є джерелом калію та жирних кислот, необхідних для правильної роботи серцево-судинної системи. Але на ці речовини багатий не тільки цей фрукт.

Тому екзотичний плід можна цілком замінити звичайними буряком та квасолею, які містять багато калію, а також рослинною олією, горіхами або насінням, в яких багато жирних кислот.

Тунець

Цей вид риби містить корисні жирні кислоти й фосфор, але так само, як і будь-яка морська риба. Крім того, тунця називають "рибою-смітником", оскільки крім корисних речовин, в ньому часто знаходять у великій кількості шкідливу ртуть.

Тому не варто переплачувати – можна купувати звичайну скумбрію. Корисних елементів в ній вистачає, а ось ртуть ця риба вбирає не так активно.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment