“Перевірки стануть регулярними”: у квітні повторно перевірятимуть роботу ВЛК в Україні

В Україні триває моніторинг роботи військово-лікарських комісій (ВЛК). МОЗ у взаємодії з правоохоронними органами вже перевірило понад 53 тисячі медико-експертних справ, частину яких було вилучено в межах кримінальних проваджень. У квітні відбудеться нова хвиля перевірок.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що планується суттєво покращити зручності проходження ВЛК для військових в рамках цифровізації та дебюрократизації. Особливий акцент робиться на медичних потребах ветеранів.

"Зафіксовані порушення, надані рекомендації, по кожному факту буде реагування. Такі перевірки стануть регулярними. У квітні розпочнеться нова хвиля», – додав прем’єр.

Заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич напередодні зазначила, що повторні перевірки роботи ВЛК є елементом моніторингу, який дозволяє зрозуміти, як "зміни реалізуються на місцях".

"Від початку дії воєнного стану до роботи ВЛК було залучено 800 цивільних медзакладів. Ми перевірили ВЛК по всій Україні, надали рекомендації щодо виправлення. З квітня плануємо повторні перевірки, щоб зрозуміти, чи були виконані ці рекомендації", – наголосила вона.

Марія Карчевич також назвала основні проблеми роботи ВЛК, які пов’язані з:

  • впровадженням медичних карт;
  • чергами в окремих медзакладах;
  • відсутність навчання лікарів, які працюють у лікарсько-консультативних комісіях.

"Виявляємо невиправдані рішення, проводяться повторні огляди, проводиться притягнення до відповідальності винних", – сказала вона.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment