В Україні оголосили штормове попередження: прогноз погоди на 2 квітня у Дніпрі

2 квітня в Україні, через перенесення атмосферою пилу із Сахари, очікується погіршення видимості, тьмяніння неба. Пил не дозволятиме нормально дихати і осідатиме, де прийдеться.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що прийшло аномальне тепло із південних широт. 2-го квітня в західних областях – дощ, місцями гроза, та зниження температури повітря до +14+19 градусів.

На решті території України без істотних опадів, +20+25 градусів.

Увага! Завтра очікується сильний вітер, пориви південні та південно-західні можливі до штормових, до 15-20 метрів за секунду.

У Києві завтра також буде сильний південний вітер до штормових поривів 15-20 метрів за секунду.

Можливе погіршення видимості, ускладнення самопочуття через перенесення пилюки із Сахари.

Протягом вівторка в столиці – без опадів, хіба аж ввечері місцями незначний дощ, часом із грозою.

Максимальна температура повітря 2-го квітня досягне +24 градусів.

Впродовж 3, 4 та 5 квітня очікується зниження температури повітря.

Згідно прогнозу Українського гідрометцентру 2 квітня вночі в західних областях, вдень в Україні, крім сходу, очікуються пориви 15-20 м/с.

Також, за їх даними, на високогір'ї Карпат швидкість поривів вітру сягатиме 25-30 м/с. Через це І рiвень небезпечності, жовтий, оголошено по всій Україні, окрім трьох областей:

  • Харківської;
  • Донецької;
  • Луганської.

Пил з Сахари дістався України

Сьогодні, 2 квітня, Україну накрив пил з Сахари. За даними синоптиків, очікується запилення, а небо буде тьмяним. Причиною такого явища стала хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла до нас не тільки аномально високі температури, але ще й пил із пустелі.

Синоптики Укргідрометцентру порадили українцям закрити вікна, адже пил може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.

Також вони акцентували, що запиленість повітря пустельним пилом – це не пилова буря й закликали не плутати легке погіршення видимості через пил із небезпечним явищем.

Прогноз погоди на 2 квітня у Дніпрі

У вівторок, 2 квітня, у Дніпрі буде ясно. Опадів синоптики не прогнозують. Атмосферний тиск складатиме від 747 до 754 міліметрів ртутного стовпчика.

Швидкість вітру – до 8 метрів на секунду з поривами до 15 метрів на секунду. З ночі до вечора він буде південним.

Вночі вологість повітря становитиме 65 – 73%, вранці – 56 – 73%, вдень – 33 – 35%, а ввечері – 27 – 46%. О 6:00 буде +11, а о 9:00 – +14. Об 12:00 буде +22, а о 15:00 – +25. О 21:00 на термометрах побачимо +18. Схід сонця очікується о 6:15, а захід – о 19:12.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment