В Україні прогнозують утворення пилу та пориви вітру: якою буде погода у Дніпрі 2 квітня

30-31 березня на територію України з південного заходу поширилося дуже тепле повітря, африканського походження, середня добова температура перевищила норму на 5-12 градусів. Це зумовило утворення пилу в повітрі на території України. Завтра, 2 квітня це явище збережеться.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Разом з цим теплом з північної частини Африки переноситься пил, про що свідчать супутникові знімки. Він створює ефект затуманеного неба, в приземному шарі може спостерігатися імла. Концентрації пилу не перевищують гранично допустимих норм. Концентрації пилу не перевищують гранично допустимих норм. Проте він дуже високий у Києві.

Найближчої доби така ситуація утримається у більшості областей країни, лише у західних областях завтра вдень атмосферний фронт зумовить дощі, згодом 3-4 квітня дощі пройдуть на більшій частині території країни, зміниться повітряна маса, якість повітря поліпшиться

"Найближчими днями, у зв'язку з переміщенням атмосферного фронту з короткочасними дощами із заходу на схід країни, повітряна маса з сахарським пилом зміститься східніше за межі України – повітря стане чистим", – йдеться в повідомленні.

Погода в Україні

Завтра мінлива хмарність. Вночі в Карпатах та на Закарпатті, вдень в західних областях помірні, в більшості північних областей невеликі короткочасні дощі, окремі грози, на решті території без опадів.

Вітер переважно південний, 7-12 м/с, вночі в західних областях, вдень в Україні, крім сходу, пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 25-30 м/с.

Температура вночі 9-14°, на сході та південному сході країни 6 11°; вдень 20-25°, в Криму до 28°, на Закарпатті, Прикарпатті та узбережжі морів 13-18°.

Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні: 2 квітня вночі в західних областях, вдень в Україні, крім сходу, пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 25-30 м/с. І рівень небезпечності, жовтий.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південний, 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с. Температура по області вночі 5-10°, вдень 21-26°, по місту вночі 8-10°, вдень 24-26°

"Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища 2 квітня вдень у місті Дніпро та по області очікуються пориви південного вітру 15-20 м/с", – написали в Укргідрометцентрі.

Читайте також:

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment