У передмісті Дніпра знайшли нерозірвану крилату ракету “калібр”

Під час чергової ракетної атаки у передмісті Дніпра впала крилата ракета "калібр" і не розірвалась. Її знайшов місцевий житель під час прогулянки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпрі.

Сталося це поблизу Рибальського кар’єру у Дніпровському районі. Чоловік одразу зателефонував до ДСНС та розповів, що знайшов схожий на нерозірвану ракету предмет.

Рятувальники, які прибули на місце події, передали безпечні залишки від ракети співробітникам Національної поліції. Їх знешкодили в безпечному місці.

Чому "калібри" вже перестали бути основною зброєю повітряного нападу на Україну

В Оперативному командуванні "Південь" розповіли, що обмежене використання "калібрів" росіянами може мати цілий комплекс причин. Серед причин – складнощі з їх доставкою.

"Для росіян зараз проблематично і обслуговувати ракетні установки, які випускають "калібри", і перезавантажуватися "калібрами", бо вся ця логістика та інфраструктура залишається в севастопольських бухтах, а туди для ракетоносіїв зараз дуже проблематично дістатися", – сказала керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зауважила, що росіяни відчувають небезпеку для свого флоту у Чорному морі, який зазнав нищівних атак з боку українських військ. За висновками британської розвідки, росіяни намагаються загородити укріплення росіянами пункту базування у Новоросійську додатково для протидії українським морським дронам.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment