Мобілізація чоловіків у селах: представник ТЦК зробив важливу заяву

Серед багатьох українців побутує думка, що у селах мобілізовують більше чоловіків, ніж у містах. Ширяться чутки, начебто в деяких селах призивають всіх чоловіків підряд. Прокоментував таку інформацію речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін під час брифінгу, повідомляє Полтавська хвиля.

За словами Романа Істоміна, військкомати не ставлять собі за мету мобілізувати мешканців сіл. Хоча точну статистику, який відсоток мобілізованих у містах, а який – у селах, речник ТЦК надати наразі не може, але він пояснив, чому складається враження, що мешканців сіл мобілізують частіше.

"Коли з невеличкого села мобілізують трьох чоловіків – це вже набагато відчутніше, ніж коли у місті мобілізують сто чоловіків. Крім того, в селі інформація розповсюджується набагато швидше, в одному кінці села мобілізували, а в іншому кінці села вже знають, куди його відправили", – сказав він.

Крім того, Істомін розповів про діяльність блогерів та адвокатів, які поширюють неправдиву інформацію про ТЦК та допомагають ухилятися від призову. Він заявив, що більшість відео, які розповсюджуються адвокатами в мережі, спрямовані виключно на те, щоб глядачі, почули як вони "гарно розповідають" і звернулися за юридичною допомогою до них.

"Коли звичайний військовослужбовець ТЦК, який пройшов бої, у якого є контузії, у якого є зараз завдання здійснювати заходи оповіщення, підходить до громадянина і просить показати документи, у відповідь чує, що він не повинен, що ТЦК – це приватна структура, що йому байдуже, бо так сказали в Tik-Tok чи YouTube. І тут військовослужбовець не повинен допустити конфлікту, це основне", – зазначив представник ТЦК.

Істомін додав, що ТЦК працюють у межах чинного законодавства, і подібні безглузді закиди можуть бути легко доведені у суді.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment