Смачно, але вкрай небезпечно: з чим категорично не можна їсти смажену картоплю

Попри відомий факт, що смажена картопля не є корисною стравою, не всі можуть відмовити собі у задоволенні посмакувати картоплею із хрусткою золотистою скоринкою.

Дієтологи зазначають, що іноді, як виключення, цю страву можна споживати без особливої шкоди для організму. Проте варто розуміти, що смажена картопля, навіть сама по собі, становить значне навантаження на травну систему. А поєднання її з деякими іншими продуктами може призвести до значних збоїв в організмі.

З чим не можна поєднувати картоплю

Хліб із салом

Якщо до страви додати хліб зі шматком свинини, це може призвести до серйозного збою в роботі шлунку. Орган не зможе ефективно перетравити їжу, тому почне виділяти більше шлункового соку. У результаті це здатно призвести до пошкодження слизової оболонки шлунку.

Помідори

Викликає проблеми із травленням споживання смаженої картоплі разом з помідорами. Це пов'язано з тим, що томати ускладнюють засвоєння крохмалю.

Кислі продукти

Категорично забороняється поєднувати страву з будь-якими кислими продуктами, зокрема квашеними овочами. Це дуже сильно заважає процесу засвоєння крохмалю, що міститься в картоплі.

Алкоголь

Не рекомендується запивати смажену картоплю алкоголем, оскільки це може негативно вплинути на нирки.

М'ясо

Не можна споживати разом із картоплею м'ясо, оскільки для шлунку буде надто складним завданням одночасне переварювання білків, жирів і вуглеводів.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment