Пожалкуєте, що купили: антирейтинг-2024 вживаних автомобілів, які найчастіше ламаються

Один з головних критеріїв вибору вживаних авто – їхня надійність. Ніхто не може достеменно знати, як використовувати і обслуговували машину колишні власники. Тому перед покупкою варто дізнатися, які автомобілі найчастіше ламаються та розачоровують своїх власників. Це допоможе під час вибору.

Про найбільш проблемні автомобілі у різних вікових категоріях розповіло видання Today, посилаючись на новий рейтинг надійності авто TUV Reliability Report від німецької організації з технічного нагляду TUV.

Категорія авто до 3 років

У цій категорії антирейтинг очолює Tesla Model 3. Рівень поломок у цього електромобіля – 14,7%. Поряд з ним опинився Dacia Logan, у якого рівень технічних несправностей склав 11,4%. Також експерти внесли сюди Seat Alhambra – 10,3%.

Для порівняння, на першому місці за надійністю серед машин віком до 3 років знаходиться VW Golf Sportsvan. У цього автомобіля рівень поломок лише 2%.

Категорія авто 4-5 років

Серед цих автомобілів найгіршим названо BMW X5/X6 – рівень поломок у нього сягнув 17,9%. Також в цій категорії серед найбільш ненадійних опинився VW Sharan (17,7%). BMW 2er Active/Gran T. характеризується рівнем поломок 17,6%, тоді як модель VW Golf Sportsvan у цьому віці – лише 4,2%.

Категорія авто 6-7 років

Найгіршим автомобілем цієї категорії визнано Dacia Dokker, у якого рівень технічних проблем 25,9%. За ним йдуть BMW 5er/6er – 24,8% і кросовер Dacia Duster – 24,6%.

Найнадійнішим серед автомобілів у віці 6-7 років є Mazda CX-3 – рівень поломок лише 6,5%.

Категорія авто 8-9 років

У цій віковій категорії лідером антирейтингу є Dacia Dokker – рівень поломок 32,2%. Передостаннє місце посів Fiat Punto – 29,7%, за яким йде Dacia Logan із рівнем поломок 29,1%.

Найнадійнішим визнано Mercedes B-Class із рівнем поломок лише 10,5%.

Категорія авто 10-11 років

Найгіршим у цій категорії виявився Renault Twingo – рівень поломок 36,2%. Поряд опинилися Dacia Logan – 35,5%, а також Renault Clio – 34,6%.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment