Стоматолог розповів, коли насправді потрібно чистити зуби: до чи після сніданку

Деякі люди вважають за краще чистити зуби вранці відразу після сну, до того, як поснідати. Інші ж, навпаки, роблять це тільки після їжі. Хто з них правий, та коли дійсно потрібно чистити зуби, розповів провідний стоматолог Джей Джоші, пише Express.

Коли зранку чистити зуби

За словами фахівця, єдиним правильним способом є чищення зубів після сніданку. А ось звичка чистити зуби перед сніданком може сприяти підвищенню чутливості зубів.

Якщо ви не почистите зуби після сніданку, можуть виникнути деякі проблеми зі здоров’ям ротової порожнини, – попереджує Джоші.

Лікар пояснив, що після сніданку в роті можуть залишитися частинки їжі і цукру. Саме цим живляться бактерії, які провокують руйнування зубів.

Ці бактерії утворюють наліт, липку плівку, яка може призвести до карієсу та захворювань ясен, якщо її не видалити, – зазначив експерт.

Наліт на поверхні зубів вміщує кислоти, які можуть руйнувати зубну емаль, що з часом провокує розвиток карієсу. Крім того, наліт подразнює ясна, що може призвести до їх запалення та утворення неприємного запаху з рота.

Частинки їжі та бактерії, що залишилися в ротовій порожнині після сніданку, можуть сприяти неприємному запаху з рота, — каже доктор Джоші.

Тому, щоб підтримувати належну гігієну порожнини рота та зберегти здоров'я зубів, стоматолог радить обов'язково чистити зуби вранці після сніданку.

Однак є одне важливе застереження: якщо під час трапези ви споживали кислу їжу, перед чисткою зубів потрібно зачекати мінімум 30 хвилин. Це пов'язано з тим, що кислоти пом’якшують зубну емаль, яка стає більш вразливою.

Якщо почекати приблизно 30 хвилин після їжі, ваша слина допоможе нейтралізувати кислоти та ремінералізувати ваші зуби, зменшуючи ризик пошкодження, — пояснив лікар.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment