Президент звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський оголосив про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України. Про це рішення повідомилив телеграм-каналах обох посадовців.

Що відомо

Під час особистої зустрічі президент подякував генералу Залужному за два роки бездоганного захисту України та обговорив потреби в оновленні Збройних сил держави. Володимир Зеленський також висловив пропозицію Залужному продовжити працювати в команді, проте наголосив на необхідності оновлення керівництва ЗСУ.

У своєму повідомленні Валерій Залужний підкреслив важливість розмови з президентом та необхідність зміни стратегії та підходів. Він висловив подяку всім, хто працював поруч, а аткож гордість за кожного захисника України, який боровся за майбутнє Батьківщини. Також Залужний зауважив, що завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року, і всі повинні адаптуватися до нових реалій.

Зазначимо, що указ про звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ оприлюднили на офіційному сайті Офісу Президента 8 лютого 2024 року приблизно о 20:50.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment