Чому ваш банківський рахунок можуть раптово заблокувати: названі 3 поширені причини

Клієнти українських банків усе частіше зіштовхуються із блокуванням карток. Оскільки це може створити багато незручностей для людини, краще запобігти таким неприємним ситуаціям.
Усім відомо, що блокування картки може статися через закінчення терміну її дії чи неправильно введений PIN-код. Але існує ще три вагомі причини, про які розповідає видання PRO ГРОШІ.
Фінансовий моніторинг
Банк може заблокувати рахунок через порушення вимог внутрішнього банківського фінансового моніторингу. На вимогу НБУ кожна фінустанова створила окрему службу, яка пильно стежить за картковими операціями клієнтів.
Підозру служби фінансового моніторингу можуть викликати операції, що нерідко використовуються для відмивання грошей:

часте поповнення карткового рахунку готівкою або часте зняття коштів;
великі обороти за картками (що перевищують 400 тис. грн на місяць);
часті перекази коштів за кордон або отримання грошових переказів з-за кордону.

У таких випадках банк може попросити клієнта надати документи, що підтверджують походження коштів.
Нетипові операції
У багатьох банках операції за картками клієнтів відслідковуються автоматично за допомогою програмного забезпечення. Якщо фіксується нетипова операція, тобто дії, які раніше клієнт ніколи не робив, картку можуть заблокувати.
Наприклад, якщо тривалий час кредитна картка використовувалася виключно для розрахунків у магазинах, але раптом з неї намагаються зняти велику суму готівки.
Нерідко запобіжні дії банків допомагають врятувати кошти клієнта від розкрадання шахраями. Адже аферисти можуть обманом змусити виконати ту чи іншу операцію. Тоді банк може тимчасово заблокувати нетипову операцію, а щоб її підтвердити чи скасувати, потрібен буде дзвінок клієнта.
Рішення виконавчої служби
Причиною блокування рахунку може бути наявність виконавчого провадження. На підставі рішення суду (наприклад, про примусове стягнення аліментів з неплатника або штрафу за порушення ПДР) банк обмежує доступ до всіх рахунків клієнта до моменту погашення заборгованості.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment