Майже 1000 доларів за 25 копійок: загляніть у свої гаманці

Чимало українців, мають у своїх гаманцях або скарбничках монети, які й досі перебувають в обігу та можуть коштувати чимало грошей.
Як приклад, майже у тисячу доларів оцінюють 25 копійок 1992 року карбування. Про це пише сайт "Монітекс".
Фото цінної монети (25 копійок 1992 року)
У продажу з'явилася монета, яка вважається рідкісною та цінною. Вона має класифікацію – 4БАм. Такі монети ще називають "англійками", бо їх карбували на штемпелях із Великобританії, які були виготовлені з помилками.
Такі монети карбували на Луганському верстатобудівному заводі. Їх тираж невідомий. Вважалося, що усі екземпляри з браком мали переплавити. Але монети все одно потрапили в обіг та інколи "спливають" на аукціонах та тематичних сайтах.

Реверс монети практично нічим не відрізняється від звичайного. Однак варто звернути увагу на інший бік. На аверсі ви можете помітити декілька особливостей.

Щит на такій монеті опуклий, а тризуб "пішов униз". Це є головною "фішкою" цих 25 копійок. Саме через цей дефект монета вважається дуже цінною.

Гурт у таких 25 копійок із насічками по секторах. Крім того зустрічаються монети з гладким рубом, але це вже в екземплярів іншої класифікації.
Яка вартість 25 копійок 1992 року карбування
Ціна на таку монету фіксована – 35 тисяч гривень. В описі зазначено, що ці 25 копійок викарбувано з нікелевої латуні. Чи вдасться власнику продати монетку за таку ціну – поки що невідомо.
Однак вважається, що подібні лоти мають великий попит. Монетка справді може опинитися в будь-якому гаманці, але мало хто переглядає увесь дріб'язок.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment